UA med to Indycar kørere på Daytona

United Autosports har annonceret to kørere mere til 2024 udgaven af Rolex 24 at Daytona.

Holdet har valgt at tage to kørere fra NTT IndyCar Series med i deres to LMP2 racere, i forbindelse med åbningsløbet.

I bil #22 skal den nu tidligere Arrow McLaren kører Felix Rosenqvist dele sædet med Paul Di Resta og Dan Goldburg. Rosenqvist har tidligere kørt GT biler, foruden udvalgte løb i både LMPC og LMP2, heriblandt Daytona løbet i 2016 og 2018. Den hurtige svensker har været lidt af multikunstner bag et ræs, og har kørt næsten alt hvad der findes af racerbiler, på nær Formel 1. Rosenqvist har kørt de seneste sæsoner for Arrow McLaren holdet i Indycar, men skifter til Meyer Shank Racing i 2024. Den sidste kører bliver annonceret på et senere tidspunkt, efter Marino Sato er blevet opgraderet til Guldkører, og dermed ikke længere kan være en del af holdsammensætningen.

United Autosports #22
Photo: JJ Media

I bil #2 skal Pato O’Ward dele sædet med Ben Keating, Ben Hanley, og Nico Pino. O’Ward kører stadig for Arrow McLaren i Indycar – og hvorfor er netop det holdnavn så vigtigt i denne sammenhæng? Jo, McLaren styres af Zak Brown, som også er medejer af United Autosports. Mexikaneren har tidligere vundet LMPC mesterskabet i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, og har sidenhen haft enkelte starter ved udvalgte løb – blandt andet Daytona 2022, hvor han vandt LMP2 kategorien med DragonSpeed USA.

Både Rosenqvist og O’Ward er hyret ind som 4. kørere på bilerne, og skal derfor kun køre 24 timers løbet i Daytona, og ikke flere af IMSA løbene, som det ser ud nu.

24 timers løbet på Daytona International Speedway køres den 27.-28. januar 2024, med træning og kvalifikation i ugen op til.

Relaterede nyheder